ENES KAŞKAŞ
Üniversiteler Başkanı

ENES KAŞKAŞ

1995 yılında Sakarya'nın Ferizli ilçesinde doğdu. Aslen Trabzonlu olup sivil toplum çalışanıdır. 2018 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 2013-2018 yılları arasında İstanbul Yavuz Selim Vakfı'nda ilahiyat derslerini destekleyici nitelikte medrese eğitimi aldı. 2019 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Din Sosyolojisi alanında halen devam etmekte olan yüksek lisans eğitimine başladı. 2018 yılında başladığı Ensar Vakfı Genç Ensar Başkanlığı görevine devam etmektedir. 2020 yılında ise TGSP Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilip Kültür Sanat Birimi Danışmanlığına getirildi ve bu görevine de halen devam etmektedir. Sivil toplum hayatına 2012 yılında Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrenci Meclisi Başkanı seçilerek başladı. Siyasete ilk adımını ise 2014 yılında İstanbul Üniversitesi AK Parti teşkilatına girerek attı. Üniversite teşkilatında sırasıyla İlahiyat Fakültesi başkanlığı, organizasyondan sorumlu okul başkan yardımcılığı, STK'dan sorumlu okul başkan yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2016 yılında ise AK Parti İstanbul Üniversitesi Okul Başkanlığı görevine getirildi. 2016 yılında gerçekleştirilen öğrenci konseyi seçimlerinde İstanbul Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı'na seçildi. Görevde bulunduğu süre içerisinde yerel ve ulusal ölçekte birçok projeye imza attı. 2018 yılında 27. dönem milletvekilliği seçimlerinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri ile AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı olarak gösterildi. 15 Mart 2021 tarihinde düzenlenen 6. Olağan Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi’nde MKYK üyesi olarak seçildi. İleri seviyede İngilizce ve Arapça bilen Kaşkaş, Ağustos 2020'de dünya evine girmiştir.