ZEYNEP ŞAHİN
MKYK Asil Üye

ZEYNEP ŞAHİN

1994 yılında Ankara'da doğdu. 2016 yılında Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğinden mezun oldu. 2021 yılında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Antrenman Bilimi bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Proje okulunda beden eğitimi ve spor öğretmenliği, tekwondo antrenörlüğü yaptı. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Spor Kulübünde taekwondo antrenörlüğü yaptı. Avrupa birliği ve spor bakanlığının ortak çalışması olan sosyal uyum ve spor projelerinde bulundu. 2004 yılında taekwondoya başladı. İlbank Spor Kulübüne transfer olduktan sonra Ankara ve Türkiye'deki 1.liklerinin ardından 2009 yılında milli takıma girerek Almanya'da yapılan uluslararası müsabakada ülkemizi temsil etti. 2011 yılında İspanya'da yapılan uluslararası müsabakada ülkemize 1.lik getirdi ve daha sonra Kıbrıs'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası da ülkemizi temsil etti. 2015 yılında Avrupa Kulüpler Şampiyonasında Avrupa 2.liğini ülkemize getirdi. 2014-2018 yılları arasında ülkemizde yapılan uluslararası müsabakalara katılım sağladı. Siyasi hayatına Ak Parti Ankara İl Gençlik Kolları Üniversiteler Birimi'nde başladı. Ankara Üniversiteler Birimi Hanım Komisyonu başkanlığı yaptı. 2020 yılında Ak Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Yıldız'ın kararıyla il yönetim kuruluna seçildi. 15 Mart 2021 tarihinde düzenlenen 6. Olağan Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi’nde MKYK üyesi olarak seçildi.