ÜLKÜ EFE  DEMİRHAN
MKYK Yedek Üye

ÜLKÜ EFE DEMİRHAN

1992 doğumlu Ankara Kızılcahamamlıdır. Ticaretle uğraşmaktadır. 2014 yılında Atılım Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Şeref Öğrencisi olarak dereceyle mezun oldu. 2015 yılında Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümünü tamamladı. 2018 yılında ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde İç Denetim İç Kontrol alanında yüksek lisansını tamamladı. Yine 2018 yılında Adalet Bakanlığı Alternatif Çözümler Daire Başkanlığına bağlı Uzlaştırmacılık görevine başladı. Otomotiv ve ulaşım sektörlerinde faaliyet gösteren aile şirketinde çalışma hayatına devam etmektedir. Siyasi hayatına 2016 yılında Gençlik Kolları Genel Merkez İnsan Hakları Komisyonu’nda başladı. 2018 yılında Ankara Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Sırasıyla 2019 yılında İl Başkan Yardımcılığı Dış İlişkiler Başkanlığına 2020 yılında İl Başkan Yardımcılığı Üniversiteler Başkanlığına getirildi . Aynı zamanda 2019 yılından beri TOBB Genç Girişimciler Kurulu-Girişimcilik Eğitimi Başkanlığı görevini yürütmektedir. 15 Mart 2021 tarihinde düzenlenen 6. Olağan Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi’nde MKYK üyesi olarak seçildi. İyi seviyede İngilizce bilmektedir.