TAYFUN  ARŞINKOL
MKYK Yedek Üye

TAYFUN ARŞINKOL

1993 yılında İstanbul Kasımpaşa’da doğdu. Aslen Konyalı olup özel sektörde çalışmaktadır. 2013 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Yerel Yönetimler bölümünden 2017 yılında ise Anadolu Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu. Şuan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi son sınıf öğrencisi aynı zamanda Çankırı Karetekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Ensitüsü İktisat bölümü Tezli Yüksek Lisans öğrencisi olarak eğitim hayatına devam etmektedir. Siyasi hayatına 2011 yılında İstanbul Beyoğlu Kulaksız Mahalle Teşkilatında başladı. 2013 Yılında Ankara Gölbaşı ilçesinde üniversiteler komisyonunda sırasıyla Fakülte Başkanlığı ve Kampüs Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2014 yılında ise Gölbaşı Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 2015 Yılında Gölbaşı Gençlik Kolları Yürütme Kurulunda görev aldı. 2018 yılında Ankara İl Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresinde yönetim kurulu üyesi olarak seçildi, İl Gençlik Kolları Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde SKM’de program sorumlusu olarak görev aldı. Yerel Seçimlerde Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Adayı olarak gösterildi. 2019 Tarihinde Çankaya Gençlik Kolları Başkanı olarak atandı. 6 Kasım 2020 Tarihinde yapılan Kongreyle Çankaya İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevine devam etti. 15 Mart 2021 tarihinde düzenlenen 6. Olağan Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi’nde MKYK üyesi olarak seçildi. Orta seviyede İngilizce bilmektedir.