MURAT RESUL  KARAMAN
MKYK Yedek Üye

MURAT RESUL KARAMAN

1995 yılında İstanbul Kartal’da doğdu. Aslen Sinop Boyabatlı olup lisansüstü eğitim öğrencisidir. 2019 yılında Gazi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur. Lisans döneminde gerekli akademik yeterlilikleri sağlayarak hak kazandığı çift anadal programı ile ikinci lisans derecesini Uluslararası İlişkiler bölümünden 2020 yılında tamamlamıştır. Hâlihazırda Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Siyasal İletişim Tezli Yüksek Lisans öğrencisi olarak eğitim hayatına devam etmektedir. Siyasi hayatına 12 Haziran 2011’de yapılan genel seçimler öncesinde İstanbul Kartal’da mahalle teşkilatlarında başladı. 2014 yılında itibariyle çalışmalarına sırasıyla; ÜNİAK Komisyon Üyeliği, İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği ve çeşitli birimlerde İlçe Gençlik Kolları Yürütme Kurulu Üyeliklerinde bulunduğu Ankara Gölbaşı ilçesinde devam etti. 2018 Genel Seçimleri ve 2019 Yerel Seçimlerinde Gölbaşı İlçe Gençlik Kolları SKM Başkanı olarak görev yaptı. 2019- 2021 yılları arasında Ankara İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliğiyle birlikte Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 15 Mart 2021 tarihinde düzenlenen 6. Olağan Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi’nde MKYK üyesi olarak seçildi. Orta derecede İngilizce bilmektedir.