MUHAMMED İKBAL GÜLÇİN
MKYK Asil Üye

MUHAMMED İKBAL GÜLÇİN

1995 yılında Ağrı’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ağrı/Merkez’de tamamladı, ardından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı.
Üniversiteye başladığı ilk yılda Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif olarak görev aldı. Genç Memur-Sen’in kurucu Üniversite Komisyon başkanlığını üstlendi, Üniversite öğrenimin ikinci yılında Katre Öğrenci Kulübünü kurdu, kulüp ve topluluk çalışmaları gerçekleştirirek Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde bir çok farkındalık oluşturan çalışmalar gerçekleştirdi bu Kulüple birlikte Partimizle koordineli saha çalışmaları yürüttü. Ardından genç yaşta Önder’in çatısı altında bulunan Ağrı İHL Mezunları Derneğinin Disiplin ve Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. Genç Birlik Ağrı şubesinin yönetiminde yer alarak Şube Sekreterliği görevinde bulundu. Ardından; Birlik Vakfının Türkiye’de ki en genç yönetim kurulu Üyesi olarak Sivil Toplum alanında çalışmalarını yürüttü. Üniversite Öğrenimin yanında, çalışan gençlik ile de yakın irtibat kurarak şehirde ki gençlikle de hemhal olmuştur. 18 Ekim 2016 tarihinde boşalan İl Gençlik Kolları Başkanlığına atanarak bu görevi 4.5 yıl kadar yürüttü. 15 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen 6. Olağan Genel Merkez Gençlik Kolları kongresinde MKYK üyesi olarak seçilmiştir. Başlangıç seviyesinde İngilizce ve orta seviye de Arapça bilmektedir.