HASAN AKTAN
MKYK Asil Üye

HASAN AKTAN

1994 yılında Uşak’ta doğdu. Aslen Diyarbakırlı olup Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji mühendisidir. 2019 yılında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Makina Kimya Endüstrisi Ağır Silah ve Çelik Fabrikasında ağır silahlar üzerine eğitim aldı. Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği ve TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk Ve İdare Enstitüsü’nün Savunma Sanayisi İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı’na devam etmektedir. Üniversite yıllarında kurucu ortaklığını yaptığı; eklemeli imalat sektöründe robot entegreli makinelerin tasarımı, geliştirilmesi ve üretimi ile birlikte makinelerin daha akıllı hale gelmesi amacıyla yapay zeka entegrasyonu ve yazılımsal iyileştirmeler konularında faaliyet gösteren bir şirkette genel müdür olarak çalışmaktadır. Siyasi hayatına 2016 yılında Genel Merkez Gençlik Kolları Yerel Yönetimler Komisyonu’nda başladı. 2018 yılında Genel Merkez Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Yerel Yönetimler Biriminde Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 15 Mart 2021 tarihinde düzenlenen 6. Olağan Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi’nde tekrar MKYK üyesi olarak seçildi. İyi seviyede İngilizce, orta seviyede Zazaca, Kürtçe ve Arapça bilmektedir.