03-03-2020 14:28:42

AK Parti Gençlik Kolları’nda, 6. Olağan Kongre süreci beldelerden başladı

Gençlik Kolları 6. Olağan Kongreleri, Yalova ili Kadıköy Beldesi ve Afyonkarahisar ili Döğer Beldesi’nde gerçekleştirilen kongrelerle başladı.

Yalova’nın Kadıköy Belde kongresi Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş’ün katılımlarıyla Belediye Kültür Merkezi’nde teşkilat mensuplarının katılımı ile büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Kongrede konuşma gerçekleştiren Ahmet Büyükgümüş, “Türkiye için inandığın yolda yürü” diyerek gençlik kollarımızın kongre sürecini Yalova Kadıköy Beldesinden başlattık. İnşallah 386 beldemiz, 922 ilçemiz ve 81 ilimiz arından da Genel Merkez Gençlik Kolları kongremiz ile sürecimizi tamamlayacağız. Bu süreçte yaklaşık 24.000 genç görev alacak ve referans olmaksızın tüm genç kardeşlerimiz 'kongre.akgenclik.org' sitemizden başvuru formunu doldurdukları takdirde il ve ilçelerinde yapılacak mülakatlara davet edilecekler. Oluşturulacak il ve ilçe yönetimlerinde en geniş bir temsili sağlamak en büyük hedefimiz ifadelerinde bulundu.

Ahmet Büyükgümüş, tüm toplumsal kesimlerin temsili, meslek dağılımı, demografik yapısı, ekonomik ve sosyal durumu, eğitim durumu ve yaş dağılımları göz önünde bulundurulacağının altını çizdi.

Öte yandan Afyonkarahisar’ın Döğer Beldesi’nde de gerçekleştirilen kongreye Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanvekili Ensar Topçu katılırken, Milletvekilleri ve Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyeleri de kongrede hazır bulundu. Büyük bir coşku ile gerçekleştirilen kongrede hitapta bulunan Gençlik Kolları Başkanvekili Ensar Topçu, AK Parti’nin büyük bir aile olduğuna ve gençlik kollarının da bu ailenin en önemli parçası olduğunun altını çizdi.