Tükiye Bülteni

25-12-2018 13:02:55

AK Parti Genel Merkez Üniversite Başkanlığı’ndan Samsun’da Dev Teknoloji Zirvesi

Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş, Samsun Gençlik Kolları Üniversiteler Başkanlığı tarafından düzenlenen Milli Teknoloji Zirvesi’nde konuştu.

Samsun Gençlik Kolları Üniversiteler Başkanlığı tarafından düzenlenen Milli Teknoloji Zirvesi’nde Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş ile 450 Üniversiteli bir araya geldi.

Milli Teknolojinin önemi ve gerekliliğinin vurgulandığı programda 81 ildeki tüm üniversitelerin Mühendislik, Uzay Bilimleri, Yazılım ve Sivil Havacılık gibi farklı bölümlerinden 450 Üniversiteli katıldı. Programda Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş ve bir çok eğitmen ile bir araya gelen öğrencilere Milli Teknolojinin önemi ve gereklilikleri anlatıldı.

Programda konuşan AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş: “Burada üniversiteli kardeşlerimizle buluşmaktan kıvanç duyuyoruz. İlkini Şanlıurfa’da Tarım teması ile ve bugün Samsun’da Milli Teknoloji teması ile gerçekleştirmekte olduğumuz bu programlara son sürat devam edeceğiz. Bugün burada 450 Üniversiteli kardeşimize eşlik ederek aramızda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a verdiği destek ile Üniversiteli Kardeşlerimizi cesaretlendirdiği için çok teşekkür etmek istiyorum.

Gençlerimizle düzenlediğimiz bu programların iki stratejik amacı vardır. İlk olarak Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen Üniversiteli kardeşlerimizin tanışmaları ve kardeşlik bağları kurmaları, İkincisi ise sektörlerin gelecek trendlerini, oyuncularını ve ana aktörlerini bu etkinliklerde tanımalarıdır. Gençlerimiz burada kurdukları kardeşlik bağları ile hem kendi hayatlarının geri kalanında hem de Güçlü Türkiye yolunda beraber çalışacak, Yeni Türkiye’yi beraber inşa edeceklerdir.” dedi.

Programa katılarak gençlerle birebir temasta bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuşmasında Milli Teknolojinin öneminin yanında bu teknolojiyi üretecek olanların vatanını ve milletini her şeyin üzerinde tutan gençlerin olduğunu belirtti.

“Sevgili Gençler; Türkiye’nin en büyük hazinesi sizlersiniz”