Tükiye Bülteni

17-01-2019 14:07:19

2000 Üniversiteli, Anadolu'nun Zirvesinde buluştu!

Erzurum Gençlik Kolları Başkanlığı ve Üniversiteler Birimi (ÜniAK) tarafından Palandöken Kayak Merkezinde ‘Gençlik Festivali’ gerçekleştirildi.

Sabahın erken saatlerinde ring araçlarıyla etkinlik alanına akın eden üniversiteli ve liseli gençler, kartopu, halat çekme ve kızak gibi bir çok geleneksel etkinliklerle gönüllerince eğlendi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından etkinliğe katılan gençlere sucuk ekmek ikramlarında bulundu.

Gün boyu devam eden etkinlikler sırasında Gençlik Kolları Teşkilatları da zaman zaman yerel seçime yönelik toplantılarını Palandöken’de gerçekleştirdi. Etkinliklerin finali ise Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Ses sanatçısı Rıdvan Adade’nin ön sahne aldığı festival finalinde ünlü Rapçi Eypio, sahne aldı. Salonu hınca hınç dolduran gençler, yaklaşık 1 buçuk saat boyunca Eypio’nun  en güzel şarkılarına eşlik etti. Festivalde açıklamalarda bulunan Erzurum Gençlik Kolları İl Başkanı Erdoğan Dönmez; “Gençlik Kolları olarak Üniversite teşkilatımız ile şehrimizde yaşayan, okuyan tüm gençlerimizin elini sıkmak değil onların dertleriyle dertlenmek istiyoruz. Zaman zaman bu tür faaliyetlerle hem teşkilatımızı daha yakından tanımak isteyen insanlar buraya gelerek onlarla tanışıyoruz hem de şehrimizde ki binlerce üniversiteli genç için güzel bir aktivite oluyor. Bu bağlamda üniversite teşkilatımız başta olmak üzere tüm ekibimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha kapsamlı festivallere de imza atacağız” diye konuştu.

Etkinlik alanında açıklamalarda bulunan Teşkilat Başkanı Furkan Leventoğlu, gençlik kollarının seçimlere hazırlık süreçlerini anlattı. Leventoğlu; “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde seçimlere gidiyoruz. Çok önemli bir süreç içerisindeyiz. Cumhur İttifakımız ile inşallah başarılarımıza bir yenisini daha ekleyeceğiz. Gençlik Kolları olarak şehirlerimizde ki tüm gençlerimizle bu tür etkinliklerle bir araya geliyoruz. 1 milyon vatandaşımız ilk defa oy kullanacaklar. Bu kardeşlerimize ulaşıp partimizin politikalarını anlatıyoruz. Onları teşkilatlarımıza davet ediyoruz. Üniversitelerde de kulüpler aracılığı ile bir çok yararlı projeye imza atıyoruz. Kampüse Hoşgeldin projelerimiz ile şehirlerde öğrenim görmeye gelen kardeşlerimize yalnız olmadıklarını anlatmaya çalışıyoruz. Her sorunlarını çözmek için çabalıyoruz. İnşallah bu projeler artarak devam edecek” dedi.

Etkinliklere, Sağlık Eski Bakanı Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Furkan Leventoğlu, Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyeleri, Bölge koordinatörleri, Ankara Gençlik Kolları Başkanı Ali Osman Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.